Annons
Annons

Bye sweet home


 

Vi hade pratat lite lätt om vad skönt det skulle vara att sticka i väg någonstans, vara fria utan att vara bunden till hem och materiella ting. Bryta upp från inrutade mönster och andrahandsboende. Och nu står vi här med vårt hem och vårt trygga liv nedpackade i massa flyttlådor. Om två dagar kommer vi leva som vagabonder i varsin resväska med ovissheten om var vi kommer befinna oss om två månader. Och det känns så rätt! Här är vårt hem som nu är gömt i mörka lådor och som nog inte kommer få se dagens ljus den närmsta framtiden.

Annons


Courtney Love och Patti Smith är två starka kvinnor som är stora inspirationskällor för mig. Filmen Patti Smith dream of life kan jag se om och om igen pga dess vackra foto. Filmen Blow Up var den som inspirarade Paolo Roversi att börja fotografera som 17 åring.

Dora Maar är mest känd som Picassos flickvän på 30-talet men hon var också en fantastisk fotograf och tillhörde surrealisternas kretsar i Paris och hennes vänner var dåtidens stora poeter och tänkare. Dora Maar och Picasso är en inspirarande bok som jag verkligen kan rekommendera.


Ovanför sängen hänger en inramad affisch av Francesca Woodman. Hon var den som inspirerade mig mest när jag flyttade till Stockholm som 18 åring och började studera foto. Hon var en amerikansk fotograf som är mest känd för hennes svart/vita självporträtt. 1981, samma år då jag föddes, tog hon sitt liv genom att hoppa ut genom ett fönster. Hon blev endast 23 år gammal. Bara ett 120 tal av hennes bilder har någonsin blivit publicerade eller utställda. Hon är fortfarande en stor del av min inspiration.


Denna Polaroid 210 Land köpte jag på Ebay efter att jag sett Patti Smith Dream of Life första gången. Hon har nämligen en likadan men ett par årsmodeller nyare. Jag har dock inte provat den ännu för jag har inte hittat batterier till den än. Men jag längtar efter att få börja använda den!


Lewis Carroll som skrivit Alice i Underlandet var även fotograf och har tagit underbara bilder på den riktiga Alice som är grunden till sagoboken.


Den inramade Rolling Stones affischen på skåpet fick jag köpa till ett pangpris på Galleri M2/Unger signerad av fotografen Dominique Tarlé!


Några böcker av mina favorit fotografer Tim Walker, Saudek och Joel Peter Witkin


© Anna  Malmberg

Vackra gamla fotografier som jag hittat på loppmarknad i Paris. Kanske får dom komma tillbaka dit en dag.

Dela
Dela
 

Annons
Annons
Annons


Laddar